• Vodovodna ulica 2, 2352 Selnica ob Dravi
  • domaca.mesnica@gmail.com

 

Predstavitev

 

Mesarija v Selnici obstaja že od leta 1940, prejšnji lastniki, najemniki so začrtali dobro pot prepoznavanju dobre mesarije.

Leta 2011 sem se po dolgih letih izobraževanja, izpopolnjevanja v stroki mesarstva odločil, da ta objekt-mesarijo odkupim in stopim na samostojno pot, tako sem postavil nove temelje z imenom Domača mesnica, Damijan Emeršič s.p. . Videl sem, da za uspešno mesarstvo ni pomembno, kar seveda zagotavljamo, zgolj oprema, visoke stopnje higienske neoporečnosti in zagotavljanje kakovostnega mesa za predelavo, ampak nenehno izpopolnjevanje v svoji stroki, nadgradnja in prijazen, pošten pristop do vsakega kupca. V mesariji se ukvarjamo z razsekom, predelavo in prodajo svežega mesa. V večini se trudimo, da dobimo meso Slovenskih rejcev.

V zimskem času se lahko pohvalimo z odličnimi pečenicami, krvavicami in seveda domačimi prekajenimi klobasami in mesom, katero je prekajeno v naši novi prekajevalnici na klasičen način, z bukovimi drvmi. Vse izdelke, ki jih naredimo v mesariji so recepti, ki prehajajo iz generacije v generacijo, vključujejo poleg mesa, sol, poper, česen in dim. Tako se lahko pohvalimo še z odličnimi suhimi salamami, kmečkim sušenim mesom, prekajenimi rebri in domačo šunko.

 Domača mesnica - Predstavitev

 

Za vse naštete izdelke je potrebno veliko znanja ter časa, kar pa je naša strast in vizija.

 Domača mesnica - Predstavitev